Prvi panelisti izkušeni digitalci

Članek lahko preberete v

1

 min

Prvi strokovni spletni IAB panel, ki ga je Zavod IAB Slovenija zagnal avgusta letos, v sodelovanju s podjetjem Arhea Solutio, je že obrodil sadove. Prva raziskava, ki je potekala v septembru in oktobru, na temo uporabe družbenih omrežij v slovenskih podjetjih, je zaključena, na poti je že nova.

»Za cilj smo si postavili ustvariti digitalno skupnost, ki bo v panel prispevala podatke, v zameno pa dobivala rezultate in tako pridobivala pomembne informacije za svoj nadaljnji razvoj,” je začetek panela pospremil, Zoran Savin, direktor Zavoda IAB Slovenija. Osnovni cilj je pospešitev investicij v digitalno oglaševanje, tako se v panel lahko pridruži vsak, ki je tako ali drugače aktiven na področju digitalnega marketinga. Do sedaj se je v panel vključilo 150 strokovnjakov, večinoma iz področja digitalnega marketinga, marketinga in trženja na splošno ter oglaševanja. Prihajajo pa večinoma iz agencij, informacijsko-komunikacijske panoge in medijev. Po besedah Petre Oseli iz Arhea Solutio, gre pretežno za izkušene digitalce iz vodstvenih in vodilnih kadrov (skoraj ½). Več o tem kdo so panelisti prvega strokovnega IAB panela, pa si lahko ogledate v kratkem video izseku iz 24. IAB akademije, konec novembra.

interni raziskovalni panel

Izsledki prve raziskave, kjer smo želeli izvedeti katera omrežja uporabljajo slovenska podjetja v poslovni komunikaciji, se je na prvem mestu pričakovano znašel Facebook, na drugem pa LinkedIn. Raziskava kaže tudi, da je že kar nekaj podjetij svoje aktivnosti vzpostavilo tudi na TikTok platformi, čeprav Savin opozarja, da le-ta ni primeren za vsakogar. Skladno s trendom video oglaševanja, vse več slovenskih podjetij pri komunikaciji, posega po video vsebinah, še vedno pa večina uporablja besedila in slike. Čedalje bolj priljubljen pa je tudi prenos dogodkov v živo (live stream).

Podrobnejša obrazložitev prve raziskave IAB Panela na temo uporabe družbenih omrežij v slovenskih podjetjih, je na voljo vsem sodelujočim v panelu. Vabljeni pa, da se nam pridružite pri naslednjem panelu, ki bo raziskoval uporabo MarTech tehnologije. Namen raziskave je dobiti pregled nad tem, katera MarTech orodja so v uporabi in za katere namene. Raziskava predstavlja izhodišče za spremljanje trendov v prihodnosti in spodbudo za razvoj dialoga na tem področju. K panelu se lahko pridružite TUKAJ.

Zapis je bil prvotno objavljen na IAB Slovenija.

Dodajte se na seznam prejemnikov našega strokovnega mesečnika.

Arhea Mentor bo vsak mesec prinesel nove primere dobre prakse, nova znanja in tehnologije, ki smo jih spoznali. Lahko prelistate Arhiv zadnjih Mentorjev, če pa si želite biti med prvimi, ki bodo izvedeli za novosti, se prijavite!

Še ne prejemate Mentorja?