Varnost in zasebnost

Naša spletna stran je skladna s 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Več o zakonodaji

Namen zakonodaje je zaščita osebnih podatkov, saj pri brskanju po spletu lahko pride do kršitve vaših pravic do zasebnosti.

Podrobnejše informacije o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja  povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Lastnik in skrbnik spletne strani Arhea.si je Arhea Solutio d.o.o., Kotnikova 32, 1000 Ljubljana.

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Preberite si več informacij o tem, kaj so piškotki.

V skladu s priporočili Informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Arhea.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta Arhea.si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zato beležimo statistiko ogledov. S pomočjo piškotkov, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

Katere piškotke uporablja spletno mesto Arhea.si?

Uporabljamo naslednje piškotke:

1. Obvezni za delovanje strani

Ime Lastništvo Trajanje
moove_gdpr_popup www.arhea.si 400 dni

2. Statistika obiska

Ime Lastništvo Trajanje
_ga .arhea.si 400 dni
_gid .arhea.si 1 dan
_gat .arhea.si 1 minuta

To so piškotki namenjena uporabi (Google) Universal Analytics. V teh piškotkih so zapisane 4 številčne vrednosti, ločene s piko, na podlagi katerih statistika zazna, ali je obiskovalec obiskal spletno stran že kdaj v preteklosti. Vpogled v podatke iz teh piškotkov ima lahko tudi podjetje Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (Google).

Ali me lahko Google identificira na podlagi vrednosti zapisanih v tem piškotku?

Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

Dodatni varnostni ukrepi za zaščito zasebnosti na Arhea.si v zvezi s tem piškotkom

Da bi preprečili zbiranje osebnih podatkov s strani Googla, uporabljamo maskiranje vseh IP naslovov obiskovalcev, kar onemogoča Googlu da bi si lahko shranil vaš IP naslov in povezoval vaše aktivnosti na spletišču Arhea.si s katerimi koli drugimi aktivnostmi na ostalih spletnih straneh. Lahko si preberete več o maskiranju IP naslovov.

Skrbniki arhea.si ne obdelujemo ali shranjujemo IP naslovov obiskovalcev spletnega mesta, ravno tako ne Google, zaradi česar so vaši osebni podatki, kot so identifikacija ali podatki o vaši lokaciji zasebni in varni med brskanjem.

Hkrati Google nima dovoljenja za kakršno koli drugo uporabo podatkov, kot za nudenje storitve Universal Analytics:

Na spodnji sliki je posnetek nastavitev Universal Analitics, kjer je vidno da Google nima dovoljenja za pouporabo podatkov o obiskovalcih.

Nastavitve skupne rabe podatkov za Google

V kolikor ne želite, da bi Google kjerkoli sledil vašim aktivnostim na spletu, so ponudili orodje Google opt-out, s katerim lahko preprečite beleženje statistike kakršnihkoli vaših aktivnosti s strani Google Analytics na celotnem spletu.

Se lahko v celoti izognete nalaganju piškotkov?

V kolikor sploh ne želite, da se piškotki iz naše strani nalagajo na vaš računalnik, lahko to možnost izklopite v nastavitvah vašega brskalnika. V tem primeru ne boste prejeli nobenega piškotka.

V kolikor vaš brskalnik takih nastavitev ne podpira, predlagamo, da ga nemudoma nadomestite s sodobnejšim in varnejšim. Velika večina brskalnikov v uporabi (99%) vsebuje možnost nastavitve stopnje vaše zasebnosti in tudi možnost onemogočanja nalaganja piškotkov.

Pogoji prijave na ARHEA.mentor

S prijavo na e-novice dovoljujete podjetju Arhea Solutio d.o.o. obdelovanje posredovanih osebnih podatkov, skladno z relevantnimi predpisi, zlasti zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju zakonodajo). Od prejemanja e-novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem e-mailu.

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV ARHEA SOLUTIO d.o.o.

Katere podatke zbiramo?

Zbiramo naslednje kategorije podatkov: OSEBNI PODATKI (ime, priimek, elektronski naslov), PODATKI O PODJETJU (naziv), PODATKI O POSLANIH SPOROČILIH. Prav tako zbiramo podatke o tem, katere vsebine v Mentorju preberete in na katere kliknete. Na podlagi teh podatkov lahko izboljšamo naše prispevke in pripravljamo vsebine, ki naše prejemnike zanimajo.

Obdelujemo jih v skladu z zakonodajo in hranimo do preklica. V skladu z zakonodajo imate tudi pravico do popravka kateregakoli vašega podatka, izbrisa, prenosljivosti podatkov, dostopa do podatkov, omejitve obdelave, ugovora.

Kako podatke uporabljamo?

Podatke uporabljamo za komunikacijo z vami (npr. obveščanje o dogodkih, novostih, pošiljanje novic in aktualni ponudbi (kot sestavnem delu novic)). Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali s sporočilom na info@arhea.si.

Kdo uporablja podatke?

Zbrane podatke uporabljamo v podjetju Arhea Solutio d.o.o., Kotnikova 32, Ljubljana (upravljavec) in jih brez vašega soglasja ne bomo posredovali drugim podjetjem. Pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam jih varujemo v skladu z zakonodajo in s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi teh predpisov.