Arheo priporočajo

Svoje raziskovalne izzive nam zaupajo naročniki različnih velikosti in iz različnih vertikal. Z vsakim naročnikom delamo partnersko in se vživimo v potrebe in zahteve, kot bi bile naše.

Sodelovanje je bilo b.p.. Na Arhei so dali predloge, o čem je potrebno razmišljati pri pripravi ankete (praktični nasveti), na pregleden način so podali analizo ankete, ki nam je dala vpogled, kako v bankah razmišljajo o nas. Celoten proces izvedbe od začetne zahteve pa do končne analize in predstavitve je bil izveden zelo profesionalno.

V podjetjih in predvsem razvojnih, davkoplačevalskih projektih, kjer ni potrebno pokazati učinka in vpliva na poslovne odločitve, so raziskave “nepotrebni del”, ki ga je pač treba oddelati (ali pa tudi ne), za občutek, da kupce nekaj sprašujemo, tudi sploh ni več pomembno, kdo jih dela.

Zadeve se hudo spremenijo, ko so v igri nove investicije – v nov produkt, nove trge, nove talente, ko se firma odloča, kam, kako, ko skuša razumeti razvojne vzorce, vplive COVID 19, in druge elemente, na razvoj novih globalnih verig in vedenje kupcev. Brez preverjenih impulzov s trga zelo hitro zajadramo v ,hype‘, ki ga ustvari online virtualni svet. Ko se to zgodi, šele razumemo, da raziskava ni strošek, temveč sestavni del investicije.

Za sodelovanje z Arheo smo se odločili, ker smo želeli boljše spoznati naše kupce in njihove navade. Z rezultatom in sodelovanjem smo bili zelo zadovoljni. Prisluhnejo željam naročnika in strokovno vodijo projekt od načrtovanja do izvedbe. Hvala vam za odlično sodelovanje.

Arhea je naš partner za raziskave, s katerim smo skupaj pripravili petletni načrt raziskav, ki ga v sodelovanju tudi izvajamo ter uspešno prilagajamo nepredvidenim razmeram in dogodkom. Sodelujemo od leta 2019 in skupaj smo razvili tudi pristop za izvedbo raziskav na letališču, saj želimo potnike spremljati na samem mestu izkušnje. Kot upravljavec letališča smo s tem tudi prvič zares spoznali svoje potnike in vzpostavili redno spremljanje njihove strukture in zadovoljstva. Na Arheo pa se lahko obrnemo tudi kadarkoli, ko imamo kakšno specifično poslovno nalogo ali izziv, ki ga lahko rešimo s pomočjo potnikov, naših strank.

Podjetje Arhea smo vključevali v podjetju Toyota Adria d.o.o. na večih področjih – pri analizi uspešnosti večjih kampanj s poudarkom na analizi strukture in povratne informacije strank, za pomoč pri pripravi marketinške strategije, za analizo uspešnosti »touch points« s strankami,..

Zmeraj so se izkazali kot visoko strokovna, fleksibilna in prodorna skupina strokovnjakov s področja analize strank, njihovih prodajnih in poprodajnih navad in ambicij ter predvsem kot partner, ki jasno predlaga kako naprej.

Želeli smo spoznati nakupni proces kupcev pri nakupu vhodnih vrat, od trenutka, ko se soočijo z izzivom nakupa do same nakupne odločitve in ponakupne izkušnje. Informacije, ki jih imamo sami, so subjektivne.

Želeli smo pridobiti konkretne informacije od kupcev. Informacije o nakupnem procesu potrebujemo tako pri načrtovanju komunikacijskih aktivnosti kot za izboljšanje prodajnega procesa in za nadaljnji razvoj izdelkov.

S personami in njihovo nakupno potjo se je seznanila tudi naša prodajna ekipa, ki bo nova spoznanja upoštevala pri svojem prodajnem procesu in stiku s strankami, da bo njihova izkušnja še bolj navdušujoča, kot se za nakup Pirnar vhoda spodobi. Ekipa Arhee nam je s to raziskavo in celovitim pristopom postavila osnovo za nadaljnje upravljanje izkušnje strank.